♥ var snälla mot varandra ♥

Nu när skolorna börjar igen så vill jag bara säga en sak till er. Ta vara på tiden och ha roligt. Även om man inte tycker om skolan, så är det en viktig del av livet. Eftersom man lär sig mycket inför livet efter skolan.

Skolan ska vara en trygg plats för alla. Men tyvärr är det inte så. Det är många som känner sig mobbade, utfrysta och mår dåligt att vara i skolan.

Så vad kan man göra för att det ska bli en tryggare plats?

Jo om man till exempel ser någon sitta ensam, så kan man gå fram och säga hej. Kanske fråga om personen vill vara med. Ge ett leende. Även om man kanske inte tror det, men ett leende kan göra så mycket för en person. Om personen mår dåligt och får ett leende från någon annan, det kan göra personens dag. Kom ihåg det.

Sen så handlar det mycket om sig själv. Varje dag innan man går till skolan så får man tänka "idag är en bra dag och jag ska sprida glädje och kärlek". Om alla tänker så, så kommer det förhoppningsvis bli en liten bättre plats att vara i. Det är viktigt att sprida positivitet och inte negativitet. För då blir det bara dålig stämning och måendet blir sämre. Sen så ska man alltid vara snäll mot varandra och ha förståelse över att alla är olika men ändå lika mycket värda.

Och detta gäller inte bara i skolan. Man ska alltid vara snäll och visa respekt mot varandra. Det är aldrig okej att mobbas eller vara elak mot någon.

Kom ihåg att behandla alla så som du själv vill bli behandlad.

Vi ska sprida glädje och kärlek, inte hat. Tillsammans klarar vi detta. För tillsammans är vi starka, eller hur?

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer