upptäck sverige - dag ett

Hej fina ni! Hur är läget med er idag? ♥ Jag tänker faktiskt i detta inlägget skriva om hur resan var. Jag tror inte att jag skrev något innan jag åkte iväg att jag skulle åka iväg. Det var för att jag inte kände för det. Jag tänkte först att alla dagar skulle vara med men nu när jag såg bilderna på första dagen känner jag att det blir för långt då. Så jag kommer lägga upp ett nytt inlägg från resan varje dag klockan 15:00 så håll utkik då. Här är i alla fall första inlägget av resan. I vissa inlägg kanske det blir fler dagar än en dag. Nu är det bara en. Förresten, jag tänkte också att det skulle vara roligt att svara på några frågor under inlägget. Så under vissa bilder kommer det en fråga om resan. Nu kör vi igång första dagen.

Q/A KRING RESAN #1

När åkte ni och när kom ni hem? Hur länge var ni borta?

Vi åkte förra onsdagen, alltså den 26 juli. Vi kom hem igår, 5 augusti. Vi var borta i 9 dagar.

Första stoppet vi stannade på var i Hjo - Karlsborg, där vi gick runt på hamnen och kollade på båtarna. Vi åt även en glass.

En stund senare stannade vi på ett annat ställe och fikade. Vi hade med oss eget fika. Vi kollade runt på stället. Det var bredvid en camping så fanns det en rastplats.

Q/A KRING RESAN #2

Vad var det bästa och sämsta med resan?

Det bästa med resan var nog att upptäcka nya platser och åka runt och kolla på miljön. Den var verkligen jätte fin. Sen också att umgås med nästan hela familjen. Det sämsta finns inte alls mycket. Det var mest bara bra saker. Men en sak var att vädret var skiftande. Det regnade varje dag. När det väl regnade var det mycket och sen bara slutade det regna och solen kom fram. Och även att jag fick massa myggbett. Men annars har det bara varit bra. Jo jag kom på en till dålig sak, men detta hände inte oss. När vi satt i bilen på väg hem igår läste vi om att på Orsa Rovdjurspark var det tydligen stängt igår för att någon 18-åring hade blivit attackerad av en björn. Så 18-åringen dog. Det är verkligen jätte tråkigt och det måste vara jätte jobbigt för familjen och vännerna, jag hoppas ni mår bra. Vi var där lördagen innan, så då var det tur att vi inte var där igår.

Q/A KRING RESAN #3

Vad kan du rekommendera andra att göra eller att utforska?

Det beror på vad man gillar att göra. Men jag har lite ställen av dem jag var på som jag kan tipsa om starkt. Jag kan tipsa om att gå på Orsa Rovdjurspark om du gillar djur. Det finns isbjörnar, björnar, tigrar, leoparder och mer. Men det är inte säkert att man ser alla djuren, för vissa djur är rädda för att visa sig. Ett annat ställe jag tipsar om är ett vattenfall, jag tror det ligger i Njupeskär om jag inte minns helt fel. Det är en nationalpark som heter "Fulufjället" om ni söker på det så kan ni se bilder på det. Det är Sveriges högsta vattenfall. Jag kommer även skriva om det i ett annat inlägg, för vi besökte vattenfallet. Ett annat vattenfall som heter "Ristafallet" är också väldigt fint, det tipsar jag.

Vi stannade vid ett ställe som heter Östra Löa och ligger i Kopparberg och sov där under natten. Det var ett jätte fint ställe som ni ser på bilderna ovanför.

DAG 1 - ONSDAG 26 JULI 2017

Detta var då vad vi gjorde första dagen som vi åkte iväg. Jag har för mig att vi åkte runt elva på morgonen och vi åkte med mormor och morfar och deras hund. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om den dagen. Jämfört med igår så åkte vi ju inte jätte länge. Men vi åkte en hel del den dagen. Det mysigaste under dagen var att gå runt på hamnen, den påminner om hamnen i Gränna. Glassen var god ifall någon undrar. Man kunde även åka ett "tåg" där och kolla runt men det gjorde inte vi. Det var allt för detta inlägget, ha det bra.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer

ebbabrage
ebbabrage,
Glöm inte bort att det är Pride idag 🏳️🌈 jag har gjort en Pink Pride på min blogg om du vill kika in 💓
nouw.com/ebbabrage