tips till dig som vill städa rummet

Jag...nu ska jag städa rummet

Benen...jag orkar inte gå

Rummet...det är lika stökigt som för flera timmar sedan

Är du en person som är lat och inte orkar städa rummet? Då är vi två. Jag känner ibland "varför ska jag städa rummet när jag ändå knappt är där inne" för jag sitter mest ute på altanen eller vid köksbordet eller vid soffan i vardagsrummet. Dessutom, jag hittar det jag ska och det brukar bara vara jag där inne. Ibland kommer det någon gäst in dit men då brukar jag städa, men sen blir det tydligen lika stökigt igen. Men jag tycker även att det är skönare när det väl är städat. Då trivs jag bäst. Men det är tiden då jag ska städa rummet som jag tycker är jobbigt. Jag gillar att möblera om i rummet, men att städa är tråkigare, tycker jag. Nu tänkte jag i alla fall vara snäll och ge er lite tips ifall man vill städa rummet och inte riktigt orkar det egentligen. Jag hoppas att ni orkar städa sen.

Tips 1. Positiv inställning

Det första man ska göra innan man börjar städa sitt rum, gå in med en positiv inställning "det här kommer bli roligt" för då tror jag att det kommer bli roligare att städa rummet. Sen kan du ju alltid tänka på det positiva som kommer efter att du har städat, nämligen att du har ett rent och snyggt rum. Du kan vara i ditt rum utan att trampa på massa saker på golvet eller se alla smutsiga kläder.

Tips 2. Musik

När du har gått in med en positiv inställning, sätt på musik. Välj en låt som har mycket energi, så kan du dansa och sjunga samtidigt som du städar rummet, då känns det som att tiden går mycket fortare och det blir mycket roligare. Musik gör så att man får energi och man behöver energi när man ska städa rummet, för annars orkar man inte göra någonting.

Tips 3. Plocka undan smutskläderna

Mitt tredje tips är att börja med att plocka bort de smutsiga kläderna från golvet och lägga in dem tvättrummet eller tvättmaskinen. Då känns rummet plötsligt mycket större och det är enklare att fortsätta städa rummet när kläderna är borta. Du kan även fixa en tvättkorg till ditt rum som du kan lägga smutskläderna i, bara att du kommer ihåg att plocka undan dem ibland så att de hinner bli tvättade i tid.

Tips 4. Tävla mot ett syskon

Att städa själv kanske inte är lika roligt som att städa med en annan person. Om du har ett syskon och syskonets rum också är stökigt, tävla mot varandra. Se vems rum som blir städat klart först. Om du förlorar mot ditt syskon, kan du säga på skoj "vinnaren vinner att städa förlorarens rum" då slipper du att städa klart ditt rum. Men gör inte så att ni börjar bråka, då blir det inget kul.

Tips 5. Se fram emot något roligt som händer

Detta tipset liknar tips ett, det handlar också om en positiv inställning, kan man väl säga. Tipset är i alla fall att se fram emot något roligt som händer efter att du har städat klart ditt rum. Du kanske har blivit bjuden hem till några vänner, eller så kanske det kommer några vänner hem till dig. Eller så kanske du ska åka iväg någonstans. Ha något att se fram emot, då blir det också roligare att städa.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer