tankar kring gymnasiet v.1

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. Nu har vi kommit hem ifrån mormor och morfar. Det var kul och gott. Vi fikade med cheesecake som de hade bakat. Men över till tema-inlägget som är i detta inlägget. Dagens är som sagt blandat och som jag skrev i förra inlägget så handlar detta om mina tankar och känslor kring gymnasiet. Jag hoppas att ni är taggade på att läsa hur jag har det i gymnasiet. Jag har bara gått i gymnasiet en halv termin, så därför kommer jag inte kunna säga allt, eftersom att jag inte vet jätte mycket än. Ha en bra fortsatt dag.

Jag kan väl börja med att säga att jag går i ettan på gymnasiet, linjen jag går på är barn-och fritidsprogrammet och jag trivs väldigt bra där. Jag kan inte säga vad gymnasiet heter, men det ligger någonstans i Småland. Så i detta inlägget tar jag upp hur det var första dagen i gymnasiet och lite annat. Kommentera om ni vill att jag ska göra ett inlägg där jag tipsa er - gymnasiet.

Saker jag gjorde innan jag började på gymnasiet

Jag hade tidigare kollat upp schemat, men jag visste att de fortfarande höll på med det, så man kan aldrig lita på det helt innan man får det i skolan. Jag var även på öppet hus med mina föräldrar en gång och en gång med skolan, så jag hade lite koll på skolan innan jag kom dit på riktigt. Vi åkte även förbi skolan dagen innan, för att få lite mer koll och då passade vi på att åka till stationen, för att se vilken väg man ska gå till skolan eller åka buss. Så det var inte lika nervöst när jag kom till skolan, eftersom att jag hade varit där tidigare och kollat lite. Ett tips.

Första dagen i skolan

När jag kom till skolan första gången på riktigt så var jag lite nervöst. Eftersom att jag inte riktigt visste vad som skulle hända. Jag kommer inte riktigt ihåg allt som hände första dagen. Jag har för mig att alla ettor skulle samlas i aulan klockan 09:00 och då skulle rektorerna presentera sig. Sedan fick vi träffa våra mentorer och såklart våran nya klass. Jag har skrivit ett inlägg om första dagen här ifall ni skulle vilja läsa första dagen på gymnasiet. Vi körde i alla fall några lekar och vi blev indelade i olika grupper och dem är vi i nu fortfarande. Läs mer i inlägget.

Fler vänner

När man börjar i gymnasiet är det ett bra sätt att få nya vänner. Men bara för att man får nya vänner, betyder det inte att man måste släppa sina andra vänner. Det är bra att ha många vänner, så släpp inte dina andra vänner. Jag är glad att jag började på det gymnasiet jag började på, eftersom att jag fick nya vänner och jag har väldigt roligt med dem. Jag var rädd i början för att jag inte skulle få några nya vänner, men jag hade fel. Redan första eller andra dagen började jag prata med en av mina klasskamrater och nu är vi väldigt bra vänner.

Tankar och känslor

Jag har alltid tyckt om att leka med småbarn och jag har hört från andra att de tycker att jag är bra på att ta hand om barn. Så när jag skulle välja linje, var det inte så svårt att välja förstahandsvalet. Problemet var att den linjen inte finns där jag bor, de tog bort linjen för ungefär två eller tre år sedan. Så den närmaste gymnasieskolan är där jag går på nu. Så jag sökte i alla fall in på den skolan. Jag var även lite nervös ifall jag skulle komma in på den, eftersom att jag hade lite svårt med engelskan. Men jag klarade det och jag blev väldigt glad när jag fick reda på att jag kom in på den linjen och skolan. Så jag kämpade på den sista terminen i 9:an och det gjorde ett bättre resultat. Nu när jag har gått en halv termin så är jag väldigt glad för att jag valde att gå på den linjen och skolan som jag tänkte då. Jag har väldigt bra klasskamrater och vänner. Lärarna är väldigt snälla och förstående. Skolan är också bra och fin.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer