alla mår inte bra

Hur börjar man en mening som man vet att folk kommer bli sårade av? Hur klarar man av att såra folk med flit? Hur kan man kalla sig en bra vän om man sårar samma person dagligen. Varför kan inte världen bara vara en plats där man kan känna sig trygg? Ingen vet nog svaret.

Bildkälla: här

Vi börjar från början. Du går förbi en person som du inte känner som sitter ensam på en bänk. Vad gör du, går du fram till personen och frågar hur den mår, eller går du bara förbi personen? De flesta hade nog bara gått förbi. Man vet inte hur den ensamma personen kommer reagera eller vad den har gått igenom. Man vet inte om man stör personen, personen kanske vill vara ifred. Det finns så mycket tankar inom sig som man inte säger. Ibland kan det vara bra att inte säga sina tankar, om det är något elakt. Men det kan också vara en lättnad att säga sina tankar.

När man frågar en person hur den mår, får man ofta ett svar om att den mår bra, men innerst inne mår den inte alls bra. Det kan ha hänt något där hemma, om familjen, vad som helst, som personen inte vill prata om. Personen kanske är rädd för vad folk ska tycka om den säger att den mår dåligt. Eller vad som kommer att hända efteråt. Men man måste komma ihåg att bara för att personen inte vill prata med dig om det, så betyder det inte att personen inte litar på dig. Det är bara att man inte alltid vill prata om sina känslor, och det är okej om man inte vill det.

Jag hoppas att ingen tog illa upp av något som jag skrev. Det jag ville få fram i detta inlägg var att man inte alltid bra och att man ska få känna som man själv vill. Man ska få ha sina egna känslor och tankar, så länge man inte sårar någon. Jag tycker att det är viktigt att alla vet att varje person har sina egna problem och tankar, men det gör en inte till en sämre person för det. Alla är vi lika fina och unika. Du är bra som du är.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer