☆ till dig som ska börja i gymnasiet ☆

Hej på er fina ni! ♥ I detta inlägget tänkte jag svara på några om skolan. Ni kommer bland annat få reda på vilken klass jag ska börja i och vilken tid jag vaknar på morgonen. Några har redan börjat skolan denna veckan och några börjar nästa vecka. Därför kommer jag svara på frågor i detta inlägg. På lördag kommer det ett till sånt här inlägg, mycket roligare.

☆ Frågor 1 - 4 ☆

1. Vilken klass börjar du i?

- Jag ska börja i tvåan på gymnasiet, barn-och fritidsprogrammet för er som är nya.

2. Vad gillar du mest med skolan och vad gillar du minst?

- Det jag gillar mest med skolan är att få träffa sina vänner och det mesta är bra faktiskt. Det jag gillar mest är väl att jag bor en timme från skolan och busstiderna inte alltid passar in med schemats tider. Så det är tidiga mornar och rätt så sena kvällar ibland.

3. Vilken dag börjar du?

- Jag börjar på tisdag, alltså den 22 augusti.

4. Vilken tid vaknar du på en skoldag?

- Kvällen innan brukar jag ställa alarmet på 04:50 eller ibland 05:00 för jag vill inte stressa på morgonen. De flesta dagarna åker jag med en buss som går 06:18. Så jag vaknar runt fem på morgonen.

☆ Frågor 5 - 9 ☆

5. Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?

- Jag vaknar ju vid fem på morgonen ungefär och från det brukar jag vara klar när jag ska gå. Men jag brukar ta det lugnt, oftast i alla fall. Så max en timme. Innan jag brukar gå hinner jag oftast sitta framför mobilen en kort stund.

6. Vad är du exalterad/nervös över?

- Jag är exalterad över att träffa mina vänner och ha nya ämnen. Jag är inte nervös över något speciellt. Kanske lite att jag inte kommer vakna vid den tiden jag ska på tisdag så att jag blir stressad eller missar bussen.

7. Har du fått ditt schema än?

- Ja det har jag. Eller alltså jag har inte fått hem det. Men man kan se det på skolsidan. Fast schemat är inte helt klart än, men jag vet på ett ungefär, vilket är skönt.

8. Vart brukar du köpa dina skolsaker?

- Jag köper det på olika ställen, där det finns helt enkelt. Jag har köpt det mesta av skolsakerna på Maxi stormarknad.

9. Jeans, yoga pants eller kjol?

- Jag använder nog helst jeans av de förslagen. Kjol kanske jag kan använda någon gång om det är något speciellt eller om jag känner för det just då.

☆ Frågor 10 - 13 ☆

10. Ryggsäck eller handväska?

- Jag har inte bestämt mig helt än. Jag använde handväska förra året, så jag vet inte riktigt om jag ska ha den i år igen eller om jag ska köpa en ryggsäck. Jag får se.

11. Tre skönhets must haves för skolan?

- Jag brukar inte använda smink till skolan eller hemma för den delen, så jag har inga must haves för skolan när det gäller skönhet.

12. Vad gör du på tråkiga lektioner?

- Även om jag tycker att en lektion är tråkig så försöker jag ändå lyssna på läraren eller den som pratar. För det tjänar man mest på, då slipper man komma efter på uppgifterna.

13. Ditt största tips för någon som börjar den klass du precis gått ut?

- Du som ska börja ettan i gymnasiet. Ni behöver inte vara oroliga över att ni är nervösa. Det är helt okej att vara nervös. Det gäller inte bara de som ska börja i gymnasiet. Alla som börjar en ny skola eller en ny klass som man inte känner någon brukar oftast vara nervösa. Eftersom att du ska börja i gymnasiet och troligtvis har du själv valt linje efter ditt intresse eller vad du vill jobba med, så har ni något gemensamt i klassen.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer