5 anledningar till att fotografera

1. Man får vara ute i härliga miljöer. Det är härligt att få vara ute i skogen, gå runt där och njuta av solen, när den väl är framme. Alla miljöer ser olika ut, så det är roligt att utforska nya ställen. Det är ju även bra att vara ute, så det är ju ett plus. Men såklart, man kan även fotografera saker inomhus. Men jag tycker själv att det är mycket roligare att fotografera utomhus.

2. Man får koppla av. När man går runt i skogen och fotograferar, så känns det avkopplande. Dessutom så är det skönt att tankarna släpps känns det som. Man går runt längs skogens kanter och det enda man hör är fågelkvitter. När det är sommar då såklart, man brukar oftast höra dem på våren och sommaren, vad jag vet. Det är i alla fall underbart att höra dem kvittra.

3. Resultatet blir ofta bra. När man kommer in från en härlig fotorunda, och man kollar igenom bilderna, det är en bra känsla. Förhoppningsvis får man några bra bilder, men oftast blir några av dem bättre än de andra bilderna. Någon blir i alla fall någorlunda bra, så att man kan lägga ut en bild på bloggen och instagram. Så det känns bra när man kommer hem. Det är bra.

Här kommer två tips på hur man kan fotografera en bra bild, det vill säga en tumblr bild. Fortsätt läsa på inlägget, hihi.

4. Kolla massa inspirationsbilder på weheartit. För att få lite inspiration inför en fotorunda, så kan det vara bra att kolla in en inspirationskälla. Till exempel wehheartit eller tumblr, båda är en app som man kan ladda ner på mobilen, även kolla på internet. Detta är inget sponsrat inlägg med dessa inspirationsappar, det är bara vad jag själv tycker. Det är en bra idé för inspiration.

5. Använd stativ när du fotograferar. Ett användbart tips när du ska fotografera till exempel landsbygd eller något svårt, annars också, är att använda stativ. Det gör det enklare att fota, eftersom att annars blir det lättare vingligare. Det gör att bilderna inte blir lika bra. Professionella fotografer brukar alltid använda stativ, för att få en bättre kvalité på bilderna och inte brusigt.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer