☆ ♥ till dig som mår dåligt ♥ ☆

När du mår dåligt, tänk såhär; Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. Jag vet, det är inte alltid lätt att tänka att allt kommer bli bra när man mår dåligt. Men jag tror det är viktigt att se ljuset, att veta att det någon gång kommer bli bra. Även om du känner i stunden att ingenting är bra och att ingenting kommer bli bra, du kommer må mycket bättre om du tänker positivt. Såklart, du får tänker negativt om du känner att du mår bättre då. Men jag tror att om du vill må bättre så är det en bra början att börja tänka positivt och försöka se ljuset i allt du tänker och gör. Med tiden som går kommer du förstå att positivitet gör att man mår bättre och man blir gladare. Man ser livet på ett annat sätt.

Det finns ett citat som lyder; "when you get into a tight place and everything goes against you, till it seems as though you cold not hold on a minute longer, never give up then, for that is just the place and time that the tide will turn." citatet är gjort av Harriet Beecher Stowe. Det som menas med citatet är att när det är tuffa tider, och allt går emot dig, och det känns som om du inte kan hålla ut en minut till, ge inte upp. För det är just vid den tidpunkten allt kan hända. Det stämmer faktiskt att vad som helst kan hända, eller hur?

LIVET ÄR INTE ALLTID EN DANS PÅ ROSOR

Det är viktigt att komma ihåg en sak; alla känner någon gång att livet inte alltid är på topp och någon gång i livet känner man att livet inte kan bli bättre. Men jag tror faktiskt att det är viktigt att det är så. För jag menar, om man alltid mår bra, uppskattar man verkligen livet då? Jag tror att man någon gång måste känna att livet inte är bra för att kunna känna att livet är bra och tvärtom. Livet är som en berg-och dalbana, ibland går livet upp och det är helt fantastiskt och ibland går livet ner och man mår dåligt och känner att ingenting är bra.

5 TIPS TILL DIG SOM MÅR DÅLIGT

1. TÄNK POSITIVT.

Jag vet att jag har sagt detta tidigare i inlägget, men jag tror faktiskt att det hjälper så mycket. Att ständigt gå runt och tänka "jag mår dåligt och det kommer jag alltid göra", "allt är dåligt" eller "livet kan inte bli sämre". De tankarna kommer inte göra så att du mår bättre. Tänk istället på det positiva som har hänt idag till exempel "idag har jag varit på Liseberg och det var roligt". Som sagt, försök se ljuset i det du gör. Om du till exempel är i skolan och är på lektion. Försök se det positiva, att du kanske lär dig nya saker.

♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠-♠

2. PRATA UT MED NÅGON.

Något som brukar hjälpa är att prata med någon som du litar på, säg vad som gör att du mår dåligt. Låt personen säga vad personen tycker du ska göra. Om du inte har någon att prata ut med, prata med en kurator, psykolog. De är tillför att hjälpa dig så att du ska må bra. De har tystnadsplikt, vilket menas med att de inte får säga vidare det du har sagt till någon annan. Men dem får det om det du säger kommer skada dig, jag tror det är så. Men annars får de inte säga vad du har sagt till någon, inte ens till dina föräldrar.

♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥

Hej på er fina ni! Jag hoppas allt är bra med er. Jag skulle bara vilja säga att detta inlägget är mina åsikter och ord. Ni behöver inte känna att ni alltid måste tänka positivt bara för att jag skriver det. Ni får göra hur ni vill. Men jag skrev bara vad jag tycker och ge lite tips och råd till er som mår dåligt. Ni som inte mår dåligt, ni får såklart också läsa detta och ta del av inlägget. Tipsen jag har skrivit kanske inte funkar på alla, men om det hjälper för någon, så blir jag glad. Jag hoppas att ni kommer sova gott i natt och en bra dag imorgon. Kram <3

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer