vart är youtube påväg?

JULIA SUNDELIN AKA @JULIAASUNDELIN

Youtube har alltid varit ett populärt forum, tror det heter så? Rätta mig om jag har fel. Det är fortfarande populärt, men det känns som att Youtube inte kommer finnas så jätte länge till, max några år. Yotubers börjar tröttna för att de får mycket hat och det börjar gå över gränsen nu. De får hot, de så kallade "fansen" förstör deras privatliv. Jag vill inte lägga mig i detta men jag tycker att det är fel att bara för att man är avundsjuk på youtubers så ska inte dem behöva gå igenom detta. och att man sedan kallar sig för deras fans, det är bara konstigt.

Om man ska kalla sig för ett fans så tycker jag att man inte ska förstöra något för någon youtuber, eller vad som helst. Man ska inte hota, kasta saker på fönsterna, ta sönder ägodelar, knacka på hos dem, det är deras hem där dem vill vara själva. Om vi vill ta kort med dem så får vi vänta på att vi ser dem på till exempel stan eller på en fanträff, men inte gå hem till deras privata hem. Det är där de umgås med sin familj.


EBBA AMANDUSSON AKA @EBBAAMANDUSSON

Vi måste komma ihåg att de som håller på med Youtube också är vanliga människor, precis som vi som inte håller på med det. Därför ska vi inte behandla dem olika, alla ska behandlas lika. Yotubers ska inte få mer fördelar för att de är kända men de ska heller inte behandlas dåligt.

"Häng dig" "Du är så ful" "Du förtjänar inte detta" "Du borde sluta med Youtube" är några få kommentarer som Youtubers kan få. Hör ni hur det låter? Det låter hemskt. Att youtubers får sådana hatkommentarer är verkligen inte okej. Dessa hatkommentarer är inte dem värsta, det finns värre. Vi måste tänka på vad vi skriver innan vi skriver ut det på internet och i verkligheten. Tänk på att en hatkommentarer kan göra att personen tar sitt liv, det kanske inte bara berodde på din kommentar. Kanske att personen har det jobbigt redan innan och får massa hat och när du skickade iväg den där hatkommentaren så fick personen nog. Och jag tror inte att du vill vara anledningen till att personen tar självmord.


HILMA ÅBERG AKA @HILMAABERGS

Jag hoppas att ingen blev sårad eller något sånt av detta inlägget, jag vill bara att ni ska förstå att youtubers också är människor och därför är det inte okej att kränka och hota dem. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar med detta inlägget, annars är det bara att lämna en kommentar så ska jag försöka svara på det så att ni förstår. Ingen ska behöva gå igenom hot, kränkningar, eller något sånt. Det är inte okej. Tillsammans kan vi klara oss igenom detta, bara att vi tänker igenom en extra gång innan vi skickar den där hatkommentaren. Hur skulle vi känt oss om det var vi.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer