till dig som mår dåligt

Livet är inte alltid lätt. Ibland känner man bara att man vill gömma sig för verkligheten och inte bli hittad. Men glöm aldrig bort en sak. Det är okej att må dåligt. Det är okej att man inte alltid har energi och är glad och pigg. Det är okej.

Det är även okej att be om hjälp. Det är verkligen inget fel med det. Många är rädda för att man visar sig svag ifall man ber om hjälp. Men bara för att man ber om hjälp, så betyder det inte att man är svag.

Jag tycker mer att man är stark om man vågar be om hjälp. För jag vet själv hur det är att må dåligt och det är verkligen svårt att prata om det. Men det blir mycket lättare när man pratar ut om det med någon som man litar på.

Och jag säger inte detta för att jag vill att någon ska tycka synd om mig. Jag säger detta för jag vet själv hur det känns och jag vill inte att andra ska känna likadant. För det är bland det värsta som finns, att må dåligt.

Man känner sig otillräcklig och som att ingen bryr sig. Fast egentligen så vet man att det inte är så, innerst inne. Men när mår dåligt så tänker man det värsta, tyvärr.

Jag önskar bara att jag kan hjälpa alla som mår dåligt. Det är så jobbigt att veta att det är så många som mår dåligt och det tar aldrig stopp. Varje dag är det någon som dör och varje dag är det någon som mår dåligt.

Kan vi inte bara hjälpas åt och stoppa det här? Tillsammans. Som ett team, lag. Om vi t.ex ser någon som sitter ensam, kan vi gå fram till personen och säga hej. Kanske fråga hur personen mår, att bara visa att man bryr sig.

Man vet aldrig vad en person går igenom i sitt liv. Vad personen har för bakgrund och vad som har hänt. Och det där hej:et eller det där leendet kan ha gjort personens dag och kanske till och med räddat personens liv.

En sista sak. Ifall du mår dåligt, snälla prata ut dina känslor och tankar med någon du litar på. För din egen skull. Det kommer kännas bättre efteråt, även om det kanske inte känns som det. Men det lättar på hjärtat.

Och man känner sig inte lika ensam om det är någon annan som man vet om hur man mår. Och man behöver inte säga det till någon man känner. Bara man berättar det för någon. Man kan även skriva ner sina känslor på ett papper.

Du är så stark, glöm aldrig det.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer