skaffa en blogg

INNAN DU STARTAR EN BLOGG

Bloggportal - Det första du bör tänka på innan du startar en blogg är att tänka på vilken bloggportal du vill blogga på. Det finns väldigt många bloggportaler, så någon av dem alla portaler borde passa dig. Man kan även blogga på ett webbhotell, sök på det på internet ni som undrar över vad det är, svårt att förklara. Dem vanligaste bloggportalerna är blogg.se, nouw, devote, for.me och några fler. Välj en bloggportal som passar just dig och som du tror du kommer trivas på.

Bloggnamn - Det andra du bör tänka på innan du kan skaffa en blogg är vad du ska ha för bloggnamn. Det är bland det viktigaste när man har en blogg, för det speglar sig vem du är och vad bloggen kommer att handla om. Några har sitt namn som bloggnamn, till exempel jag. Andra har andra namn som speglar dem. Det är viktigt att du är nöjd med ditt namn och förhoppningsvis att du kommer vara lika nöjd om några år och att du kan stå för namnet. Det är viktigt.

Huvudämne - Det sista du bör tänka på är vad din blogg ska handla om, alltså ett huvudämne. Tänk ut ett ämne som intresserar dig, som du har mycket idéer om, till exempel foto, hästar, din vardag, sport, ja det finns mycket att välja på. Det blir mycket lättare att komma på inlägg om du har ett speciellt ämne du skriver om, dessutom blir det enklare för dina bloggläsare att veta vad dem kommer få läsa mest om på din blogg, ifall du har ett specifikt ämne.

EFTER DU HAR STARTAT EN BLOGG

Välgjorda inlägg - För mig är en bra blogg när man lägger ner mycket tid på bloggen, med välgjorda inlägg och rubriken beskriver innehållet. Det är nog många som även tycker så, för man blir så glad av att kolla in på en blogg som verkligen lägger ner tid på inläggen. Man märker om någon tycker om att blogga, för då försöker man verkligen allt sitt bästa för att inläggen ska bli relativt bra iallafall. Sedan är det inte säkert att har så mycket tid men man försöker.

Mycket bilder - En blogg med inga bilder är som om att man gör något man inte vill egentligen, det blir tråkigt. Du kanske inte har tillgång till en systemkamera men det gör inget, du kan lika gärna ta bilder med din mobil. Annars kan du även låna bilder från weheartit, google eller andra inspirationskällor, men glöm inte bort vad som gäller när du lånar en bild från någon annan utan att ha frågat, eller fått tillstånd av den du lånar bilden ifrån.

Designen - Det första man ser när man kommer in på en blogg är headern och designen, därför är det väldigt viktigt att ha en fin och inspirerande design. Ha inte för mycket olika färger, eller mönster på designen, för då blir man lätt förvirrad och det kan dessutom bli för rörigt för dina läsare. Det räcker med att ha en stilren design med inte så många färger. Headern behöver heller inte vara så mycket, en del vill bara ha en bloggtitel med sitt namn och det går lika bra.

Tävlingar - Något du kan göra ifall du vill att dina följare ska bli mer aktivare på din blogg, alltså att dem kommenterar mer på din blogg eller sprider den, är att du kan göra lite mer för dem. Till exempel att ha en tävling, det behöver inte vara något som du behöver köpa för att dem ska kunna vinna det. Det kan lika gärna vara något du har gjort själv och som du inte vill ha kvar. Eller så kan ha en bloggtävling, där någon vinner en shoutout på sin blogg, det går lika bra.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer