saker du kan göra i Sverige

Hej på er allihopa! Hur är läget med er? Jag hoppas att ni alla mår fint. Idag är det sjätte juni vilket betyder att det är tisdag, men en sak till. Det är även Sveriges nationaldag. Så idag får vi hissa upp flaggan. Därför tänkte jag att detta inlägg ska handla om Sverige. Så jag kommer tipsa er om olika saker man kan göra och se i Sverige. Jag kommer skriva vad stället heter och vart det ligger. Ni förstår nog om ni fortsätter läser. Jag tycker faktiskt att vi börjar med inlägget nu, är ni beredda? Då börjar vi med första stället som är . . .

Liseberg, Göteborg

Första saken du kan göra i Sverige är att åka till Liseberg som ligger i Göteborg. Det är ett nöjesfält där man kan åka massor av attraktioner. Bland annat AtmosFear, Balder, FlumRide, Hanghai och Helix. Det finns även ett spökhus som heter Gasten. Liseberg är ett väldigt populärt ställe med mycket folk, mest på sommaren. Men även på vintern.

Borås Djurpark, Borås

I Borås har de en djurpark där man kan bland annat se björnar, elefanter, zebror, apor och giraffer. Det finns promenadvägar, grillplatser, caféer och lekplatser.

Astrid Lindgrens värld, Vimmerby

Här kan man bland annat se teatrar, man kan leka i Bullerbyn, Bråkmakargatan, det finns även lekplatser. Träffa Pippi Långstrump med mer i den filmen, Nils Karlsson-Pyssling.

Gröna Lund, Stockholm

Detta ställe är ungefär samma som Liseberg men karusellerna skiljer sig lite och dessutom platsen. Gröna Lund ligger då i Stockholm. Bredvid karusellerna brukar det spelas in allsång på skansen, har jag för mig. Några karuseller som finns på Gröna Lund är bland annat Eclipse, Flygande mattan, Fritt Fall, Ikaraos, Insane, Jetline och Kvasten.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bilderna i detta inlägget är från Google. Klicka på bilderna för att komma till bildkällorna.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar