så blir du motiverad inför skolan

Är du trött på skolan? Har du svårt att koncentrera dig när du sitter i klassrummet och lyssnar på läraren? Har du ingen motivation till att plugga? Här kommer lite tips till dig som är trött på skolan och inte har någon motivation. Kom ihåg att alla dessa tips kanske inte fungerar på dig, eftersom att vi är olika. Men förhoppningsvis kanske några av tipsen fungerar. Lycka till med skolan, ni klarar det.

Plugga direkt när du kommer hem. Det första tipset jag har är att direkt när du kommer hem från skolan, så sätt dig framför dina skolböcker och plugga. Då får du mer tid till att göra andra roliga saker efteråt och du slipper tänka på att göra dina läxor senare. Annars kan det lätt bli att man skjuter upp läxorna till dagen innan, och då har du mycket läxor att göra på samma gång.

Lyssna på lektionerna. Detta tipset kan vara svårt för många, men man får försöka så gott som man kan. Man lyssnar på läraren, men det läraren säger åker in i hjärnan men åker sedan ut på andra sidan. Så det läraren säger fastnar inte. Det är oftast för att man tänker på massa andra saker, till exemepel vad man ska göra när man kommer hem, eller något annat. Så det kan vara svårt. Men mitt bästa tips för detta är att man försöker stänga av dessa tankar man tänker på istället för läraren, och lyssnar på vad den säger. För om man lyssnar på lektionerna, har man det oftast lättare.

Gå in i tankarna att du klarar det. Ifall du alltid tänker att du inte kommer klara det, eller bara negativa tankar, så kommer du inte lyckas. Därför är det bättre att tänka positiva saker som att du klarar det. Då har du större chans att klara skolan och dessutom blir allt mycket roligare. Såklart får du tänka negativa tankar, men det är bra om du försöker tänka positivt mer än negativt.

Tänk inte så mycket på betygen. Det är såklart att du ska göra det ibland, men inte hela tiden. Försök istället att fokusera på det du ska göra och sen får det gå som det går. Ifall du till exempel ska ha ett prov, försök att bara koppla av och plugga till provet. Istället för att tänka på att du ska ha ett A. Det kan lätt bli att du är mer fokuserad på betygen istället för det du har pluggat till. Och då kan du lätt glömma bort allt. Då kommer du kanske inte få det betyget du förtjänar eller vill ha. Så försök att tänka mer på det du ska göra, än att tänka på betygen. Du har oftast möjlighet att höja det.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer