martin garrix

HUR ALLT BÖRJADE

Martin Garrix eller Martijn Garritsen som han egentligen heter, slog igenom år 2013 med låten Animals.

- Jag skrev den när jag var 15 år och det var egentligen bara ännu en krogen-låten, säger han till DigitalSpy om den oförberedda uppmärksamheten och fortsätter:

​- Jag skrev låten så jag skulle ha något att spela på klubbar, men så fort jag släppte den började den spelas på olika radiostationer. Det var så konstigt men jag är väldigt tacksam över det.

VÄGRAR SJUNGA

HAN HAR VUNNIT PRIS

Som många andra DJ:s väljer Martin att hålla sig till att producera, skapa och framföra musik, han sjunger inte.

- Jag kommer aldrig någonsin att sjunga på scen. När jag är i studion kan jag sjunga melodirader och jag kan guida en sångare som jag jobbar med. Men du kommer aldrig att höra min röst på en Martin Garrix-låt, säger han.

​Martin placerade sig på en tredjeplats i DJ Mags top 100 DJ:s-lista år 2015. Samma år vann han även pris för bästa elektroniska musik under MTV Europe music awards. Han är definitivt en DJ att räkna med under 2016 då ha i skrivande stund jobbar på sitt debutalbum.

SAMMARBETAT MED STORA STJÄRNOR

Det var som åttaåring som Martin fick upp ögonen för att DJ:a efter att han sett en konsert med sin idol Tiësto. Drygt tio år senare har han nu både samarbetat med just honom och stora namn som Avicii och Usher.

- Jag bara "vad i ***?". Jag ringde mina föräldrar och vänner på en gång. Det var sjukt galet, säger han om när Usher ringde och bad om ett samarbete.

HÄNGER MED JUSTIN BIEBER

Eftersom Martin är signad av Scooter Braun (Justin Biebers manager red. anm.) är det inte så konstigt att förstå att han även hänger med stjärnor som Justin, Skrillex och Alesso.

​Ni som har läst Frida-tidningen nummer 8 tror jag att det är, så har ni kanske redan läst detta. För detta inlägget är nämligen där ifrån. Alla bilder i detta inlägget är från Google och texten är från Frida-tidningen, som jag precis skrev. Jag hoppas att ni tyckte om detta inlägget, kommentera om ni vill ha fler.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar