måndagar.

måndag, en ny start på veckan.

  • Sätt upp mål för veckan. Tänk ut några saker du vill göra eller hinna med i veckan. Till exempel plugga till ett prov, gå ut med hunden, vara med dina vänner eller varför inte hitta på något med din familj. Skriv ner sakerna i din kalender. Då har du mer koll på vad du ska göra en viss dag om du glömmer bort. Ifall du vill bli mer motiverad kan du även stryka över texten med överstrykningspennor i olika färger. Då blir det mer färgglatt och det känns mer lockande att läsa, om du förstår vad jag menar. Du kan även bocka av sakerna när du är färdig.
  • Tänk positivt, inte negativt. Många, inte alla, får en uppfattning av att måndagar är något negativt. Just för att det har precis varit helg och man är trött när man ska gå upp. Men, det behöver inte alltid betyda att dagen kommer bli dålig för det. Jag tänker att dagen blir vad man gör den till. Så ifall du bara sitter där hemma en dag och inte gör någonting, då är det självklart att dagen inte kommer bli lika rolig som när du hittar på något. Därför tycker jag att du ska tänka positivt. Du kan till exempel tänka "denna dag ska bli en bra start på veckan".
  • Hitta på saker med dina vänner, familj. Vi alla behöver någon gång ta det lugnt och bara vara med oss själva, egentid. Men ibland kanske man vill hitta på något men inte ensam. Hör med en vän ifall den vill hitta på något med dig. Även ifall din inte vän kan den dagen så kanske ni kan bestämma en annan dag och då har du något att se fram emot. Då kommer dagen gå mycket fortare. Dessutom så kommer din vän bli glad över att du frågade, för då vet vännen att du finns där och vill vara med personen. Det bästa är att en äkta vän kan man lita på.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar