kärleken gör oss blind

Har du någon gång tänkt "personen som jag gillar, gillar mig inte tillbaks" "varför beter jag mig såhär när jag ser personen jag gillar" eller kanske "personen jag gillar förtjänar en mycket bättre person än mig"? Just vid den stunden vi tänker så, finns det så mycket tankar och frågor i vårt huvud.

Jag tror att det handlar främst om rädsla. Vi är rädda för att inse att personen vi gillar, kanske inte gillar oss tillbaks. Vi är rädda för att berätta för personen hur vi känner, eftersom att vi inte hur personen kommer reagera. Antingen känner vårt crush samma sak. Eller så känner personen inte samma sak tillbaks. Men kom ihåg att oavsett vad personen känner tillbaks, så tror jag faktiskt att personen blir glad av att vi vågar berätta vad vi känner för personen. Ibland kan det vara svårt att berätta för personen vad man egentligen känner och det krävs mod att våga berätta men det är en härlig känsla.

Det finns tillfällen då man vill skrika ut allt man har, man orkar inte hålla inne alla känslor för personen. Att ständigt gå runt och tänka på personen, vad personen känner tillbaks, det tar massa energi. Vi vet ju inte vad personen känner för oss tillbaks, men vi tänker att personen inte gillar oss. För då blir vi inte lika ledsna om det faktiskt stämmer, men det gör bara att vi blir mer ledsna. Samtidigt gör det ont att gå och bära på våra känslor utan något svar.

Men det finns även tillfällen då vi är superglada för att vi känner oss älskade. Vi känner att en person kan betyda mer än vad vi tror. En person som vi gillar kan få oss på så bra humör och göra allt för att göra oss glada. Det är äkta kärlek. Att vara kär kan både var härligt och jobbigt. Ibland känns det som magi och att man inte kan leva utan personen. Man lever i en värld tillsammans med personen utan några andra som är i närheten.


"KÄRLEKEN GÖR OSS BLINDA"

När vi gillar en person gör vi massa saker som vi inte tänker på att vi gör. Till exempel att vi ler extra mycket, kanske försöker prata mer när personen går förbi, så att personen ska höra oss och veta att vi finns. Vi gör det inte alltid medvetet. Oftast gör vi det för att vi inte inser hur mycket en person kan påverka oss. Varje gång vi går förbi personen i skolkorridoren, pumpar hjärtat jättefort känns det som ibland och man vill göra allt perfekt.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer