♥ hur får man en bra blogg? ♥

Hej fina ni! ♥ Jag hoppas allt är bra med er. I detta inlägget tänkte jag tipsa er om några viktiga punkter för att få en bra blogg. Dessa punkter är vad jag tycker är viktigt för att få en bra blogg, ni får gärna kommentera om ni håller med eller om ni tycker något annat. Men nu kör vi igång detta inlägget, så fortsätt läs :)

1. Vad vill du blogga om?

Mitt första tips är att fundera på vad det är du vill blogga om. Detta kommer hjälpa dig när du ska skriva ett inlägg och även för dem som läser din blogg, för att det blir inte så rörigt då. Till exempel om du gillar att fotografera, så kan du blogga om det. Eller om du kanske gillar djur, ja vad som helst egentligen. För då om du väljer till exempel ämnet fotografering, det finns mycket du kan skriva om då. Exempelvis ge tips på hur man tar en bra bild, vad man behöver tänka på och så vidare. Men det blir iallafall bättre ifall du tänker på vad du vill att din blogg ska handla om, så att det inte blir så rörigt. För då vet ju dina läsare vad de kommer få läsa när de klickar sig in på din blogg.

2. Använd bilder i inläggen

Att läsa ett inlägg med mycket/några bilder är mycket roligare än att läsa ett inlägg utan några bilder alls. Eller hur? Därför är det bra att blanda in bilder med text i ett inlägg. Eftersom när man läser ett inlägg och bara ser en lång text så känns det som att texten aldrig kommer att ta slut. Men om man ser några bilder till texten, så känns inlägget genast mycket lättare att läsa. Så mitt tips är att om du skriver ett blogginlägg, ta med några bilder också, så blir det roligare att läsa. Det behöver inte vara mycket bilder, ibland räcker det med en till två bilder.

3. Kommunicera med dina läsare

En viktig sak att göra för att behålla sina bloggläsare är att kommunicera med dem. Ett tips är att ställa frågor de kan svara på. Till exempel "hur är det med er?", "vad tycker ni om detta?". Eller om du har svarat på någon fråga i ett inlägg, så kan du ställa samma fråga till dina läsare. Eller så kan du göra en omröstning som läsarna får svara på. Det blir roligare för läsarna, för att de får känna sig delaktiga i bloggen. Det kan även vara en bra idé att skriva något som läsarna kan relatera till, för då får de även där känna att de är en del av bloggen. Eftersom att de tycker som dig/kan relatera till det du skriver.

4. Uppdatera regelbundet

Ifall du vill att dina bloggläsare ska fortsätta läsa din blogg, så är det viktigt att du uppdaterar bloggen, annars kommer de tröttna på att stanna kvar. Du behöver inte uppdatera med inlägg varje timme, för då blir det för mycket. Men inte heller för sällan. Kanske runt två till tre inlägg om dagen. Såklart får du ju blogga mindre eller mer, det är upp till dig, vad du vill och vad du känner för. Ibland kanske man inte har lust att uppdatera och då ska man inte känna att man är tvungen till det, bara för att man inte har uppdaterat mycket under dagen. Men vänta helst inte för länge, ifall du vill att dina läsare ska komma tillbaks.

5. Blogga för att du tycker det är roligt

Enligt mig är denna punkten den viktigaste, att du ska blogga för att du tycker det är roligt. Det märks oftast i ett inlägg om personen tycker det är roligt att blogga. Som jag skrev i förra punkten, så ska du inte känna att du är tvungen till att skriva ett inlägg, för då blir det inte roligt att skriva. Och då märks det även i inlägget, för att inlägget blir inte lika bra som den skulle blivit om du hade tyckt att det var roligt att skriva inlägget. Sen så blir det mycket lättare att skriva ett inlägg om du tycker det är roligt, för du blir glad av det.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer

HANNA1998
HANNA1998,
Bra tips 👍🏻😊
nouw.com/hanna1998
fridadahl
fridadahl,
Åh tack så mycket 😊
nouw.com/fridadahl