hur du får en bra blogg

Hej fina ni! ♥

Jag hoppas allt är bra med er. I detta inlägg tänkte jag ge er lite tips på hur man får en bra blogg. Jag är inget proffs, men jag kan ändå ge tips på vad man kan tänka på och detta är vad jag tycker. Ni får självklart tycka och tänka på andra sätt. Ni får gärna kommentera vad för tips ni har till dem som vill börja blogga/redan bloggar. <33

Tips 1:

Vad vill du blogga om?

Mitt första tips är att tänka efter vad du vill med bloggen och vad du vill skriva om. Ifall du har ett bestämt ämne så blir det lättare att komma på inlägg du kan skriva om. Men sen blir det även bättre för dem som följer dig och din blogg, eftersom att dem vet vad dem kommer få läsa om när de går in på din blogg. Till exempel om du bloggar om träning, så vet dina följare att de kommer få se träning på bloggen. Det följer även en röd tråd ifall man har ett bestämt ämne. Ett tips är att välja ett ämne/kategori som du tycker om, då blir det mycket roligare att skriva inlägg. Som sagt, om du t.ex. gillar träning, skriv om det. Dem som läser bloggen får en inblick i vem du är som person.

Tips 2:

Ha bilder i inlägget

Mitt andra tips är att ha mycket bilder i dina inlägg, eller det behöver inte vara mycket, men några i alla fall. Det blir mycket roligare att läsa ett inlägg där det finns bilder till. Bilderna behöver egentligen inte passa med texten, men det kan vara bra om man skriver om något speciellt. Jag brukar inte ha passande bilder, inte alltid i alla fall. Men det gör man som man själv vill. Som man brukar säga, "en bild säger mer än tusen ord". Så att använda bilder i ett inlägg är väldigt bra och lockande för en bloggläsare. Det blir mer intressantare att läsa då.

Tips 3:

Designen är viktig

Mitt tredje tips är att fixa designen som du själv tycker om. Det första man ser när man kommer in på en blogg är designen, därför är det väldigt viktigt. Men ett tips är att inte ha för mycket olika färger och mönster på designen, för då kan det lätt bli rörigt och jobbigt för ögonen att se på. Men du bestämmer helt själv hur du vill ha den. Välj färger du tycker om och som speglar dig. För när man går in på en blogg, så vill man kanske "lära känna" personen bakom bloggen eller i alla fall få en inblick om vem personen är och se vad den tycker om.

Tips 4:

Blogga för att det är roligt

Mitt fjärde och sista tips är det som jag tycker är viktigast - att ha roligt. Blogga för att du tycker om det och för att du tycker det är roligt. Ifall du bloggar för att du känner att du måste, så kommer det i längden inte kännas bra. Du kommer bara tappa motivationen till att blogga. Det kommer även bli "sämre" inlägg, för att du inte har någon lust till att blogga egentligen. Det syns i ett inlägg ifall man tar bloggen på allvar/tycker om att blogga. Så mitt tips då är att blogga för att du tycker det är roligt och känn inte att du är tvungen till att skriva ett inlägg. Man behöver inte uppdatera bloggen hela tiden, då hinner inte läsarna läsa alla inlägg.

. . .

Så för att sammanfatta alla tips: välj ett ämne/kategori du tycker om och skriv om det. Då blir det lättare för dig att komma på inlägg och för läsarna så vet dem vad kommer att få läsa om när de går in på din blogg. Använd bilder i dina inlägg, för att göra inlägget mer intressantare och roligare att läsa. Designa bloggen utifrån vad du själv tycker om, men använd helst inte för mycket olika färger och mönster. Men det viktigaste av allt, blogga för att du tycker det är roligt och inte för att du känner att du måste. Jag hoppas att dessa tips hjälper er. <33

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer

moasandell
moasandell,
Superbra tips, verkligen! <3
nouw.com/moasandell
fridadahl
fridadahl,
tack så jätte mycket, vad glad jag blir att höra <3
nouw.com/fridadahl