♥ din kropp är unik ♥

"Vad stor du är"

"Vad smal du är"

"Är du gravid, eller?"

"Har du anorexi?"

Bilderna är ungefär 1 år gamla (förutom den i mitten) , så de är inte tagna nu, ifall någon undrar <33

Är det verkligen meningen att en människa ska gå runt och oroa sig för vad för kommentarer man kan få? Är det verkligen meningen att en människa ska gå runt och må dåligt på grund av dessa kommentarer? Tänk att en kommentar kan förstöra en människas liv.

En kropp är en kropp, oavsett hur den ser ut. Varje människa bär/äger sin egna kropp. Vad man vill göra med den är upp till sig själv, men det är ingen som har rätt att bestämma över någon annans kropp.

I torsdags förra veckan såg jag en youtubevideo som heter "sluta prata negativt om andras kroppar" (länk till videon här). Jag kände då att jag behöver skriva denna text. För bland det värsta jag vet är när andra mår dåligt. Speciellt när det handlar om något som inte är okej. För ingen har rätt att kommentera andras kroppar.

Vad är det som gör att en del människor tror att de har rätt till att kommentera en annans kropp? Tror de att det är coolt att såra och trycka ner en människa? Eller vad är grejen?

Vad det än handlar om så är det ALDRIG OKEJ att kommentera eller trycka ner någon annan människa. Kom ihåg det.

Jag tänker inte gå in på anorexi, för jag är inte så kunnig kring det. Men jag vill bara säga till er som har det att jag hoppas att ni en dag blir helt friskna från det. Ni förtjänar att må bra, jag finns här för er <33

Och det här med att fråga "är du gravid?", vart är respekten? Jag kan förstå att en del människor är nyfikna och inte menar på ett elakt sätt. Men tänk på att alla tjejer inte kan bli gravida. Jag tror inte att det är så roligt att bli påmind om det då. Så innan du ställer den frågan, tänk efter. Är du verkligen tvungen att ställa den frågan? Hur skulle du känna om det var dig det handlade om och du ofta får höra "är du gravid"? Skulle det verkligen känts roligt?

Jag hoppas inte att någon tog illa upp av texten, isåfall ber jag om ursäkt, det var iallafall inte meningen. Jag kände bara att jag behöver skriva av mig kring detta, eftersom att det är ett så viktigt ämne. Att älska sin egna kropp är så viktigt, för man kommer alltid att leva med den.

Kom ihåg att din kropp är unik ♥

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer

feliciamanai
feliciamanai,
Vilket fint inlägg<3 Bra skrivet!
nouw.com/feliciamanai
fridadahl
fridadahl,
Åh tack så jätte mycket <3
nouw.com/fridadahl
SophieBjorklund
SophieBjorklund,
Så fint och bra skrivet<3
nouw.com/sophiebjorklund
fridadahl
fridadahl,
Åh tack så jätte mycket <3
nouw.com/fridadahl
HANNA1998
HANNA1998,
Så bra 👍🏻😊
nouw.com/hanna1998
fridadahl
fridadahl,
Tack så mycket, fina du 😊
nouw.com/fridadahl