5 tips för att må bra

Hej på er allihopa! Jag hoppas att ni alla mår fint. I dagens inlägg tänkte jag ge er fem tips för att må bra/bättre. Tips som gör dig gladare. Så ifall ni vill ha lite tips och inspiration så fortsätt läsa. Jag hoppas att några av tipsen iallafall är till hjälp. Ha en bra kväll.

-> Umgås med personen som du trivs med. Man kan lätt må dåligt om man umgås med personer som inte är bra för en. Som kanske snackar skit bakom ryggen, sprider falska rykten, rykten överhuvudtaget. Helt enkelt så sprider personen negativtitet och för att må bra så behöver man umgås med personer som är bra för en och sprider positivitet. Personer som man trivs med och som vill allas bästa.

-> Unna dig egen tid en kväll. Ifall man är person som gillar att umgås med människor, det är bra att man gillar det. Men ibland kan det även vara bra att unna sig en egentid och koppla av lite. Ta ett bad eller en dusch och ha ansiktsmask, lyssna på musik och tänd ljus. Det kommer du må mycket bättre av. Du lär även känna dig själv mer när du är med dig själv och inte massa andra människor. Men som sagt, det är även bra att du gillar att vara med andra också. Och det är också okej att vara för sig själv, om man trivs bäst med det.

-> Ät mycket grönsaker och frukt. När det kommer till mat, så är det upp till sig själv vad man vill äta. Nu är jag inget proffs på det här, men jag vet att det är nyttigt med grönsaker och frukt och man mår mycket bättre när man äter det. Men sen får det inte bli för mycket frukt, för det är heller inte så bra, det ska vara lagom mycket. Som sagt, så är jag intet proffs men jag har hört av experter att det är bra om det inte blir för mycket.

-> Hitta på saker som får dig glad. Vad blir du glad av? Vad får dig att bli glad av det? Hitta på något som du alltid blir glad av. Om du till exempel blir glad av att spela fotboll, fotografera, vara med vänner, rita, vad som helst, gör det. När du gör saker som du blir glad av, så mår du automatiskt bättre. Så ring en vän och gå till fotbollsplanen tillexempel.

-> Filmkväll med dina vänner. Bjud in dina vänner hem till dig eller någon av dem och sätt på en film som ni alla gillar. Efteråt kan ni prata om filmen och prata om vad ni tyckte mest och minst om med den. Ni kommer närmare varandra och får veta deras åsikt om filmen. Ett bra sätt att umgås med dina vänner, även om ni kanske inte pratar så mycket under filmen men efteråt. Och man behöver inte alltid prata med varandra bara för att man umgås. Detta funkar även om du är själv. Men då kanske du inte diskuterar om filmen, annars kan du skriva ner dina tankar om filmen i ett anteckningsblock.

Xoxo Frida

Glöm aldrig hur fina och fantastiska ni är. Ni är så värdefulla och älskade. <33

Gillar

Kommentarer